یاور عبیری رئیس جامعه بوم گردی ایران در گفتوگو با خبرنگار مهر درباره ثبت روز بوم گردی در تقویم ملی کشور که اخیراً انجام شده است، گفت: ما روز ۳۱ اردیبهشت سال گذشته با همکاری وزارت میراث فرهنگی، ارشاد و رؤسای جوامع بوم گردی روز تنوع فرهنگی را جشن گرفتیم. در آن روز تمام فعالان این حوزه با لباس محلی در این برنامه حضور پیدا کردند. از طرفی تمام تلاش مان بر این شد که بتوانیم همزمان با روز تنوع فرهنگی که در عرصه جهانی شناخته شده است ما هم روز بوم گردی را وارد تقویم کنیم. این ایده شکل گرفت و آقای محمد جهانشاهی به عنوان نماینده میراث فرهنگی در شورای فرهنگ عمومی دفاع جانانهای از این طرح کرد و اعضا را توجیه کرد بوم گردیها میتوانند مروج قومیت، گویش، زبان مادری، فرهنگ و هویت اقوام ایرانی در سراسر کشور باشند.
وی گفت: این ایده توسط شورای فرهنگ عمومی مورد استقبال قرار گرفت و نهایت روز بوم گردی در تقویم ثبت شد. اما از آن جهت این روز را با بوم گردیها پیوند دادیم که معتقدیم آنها با حفظ لباس، فرهنگ، زبان و هویت خود و معرفی آن به گردشگران شهرها و کشورهای دیگر بهترین گزینه برای ترویج تنوع فرهنگی ایران هستند. بنابراین ما هر ساله میتوانیم در روز ۳۱ اردیبهشت ماه برنامهها و جشنهای مختلفی را با همین موضوع برگزار کنیم. همچنین از مدیران کل استانها و مدیران سایر دستگاهها در استانها میخواهیم در این روز با لباس محلی به سر کار بروند. اما تنها لباس نیست که ترویج دهنده فرهنگ اقوام ایرانی است بلکه تنوع زبان مادری و حفظ آن نیز بسیار اهمیت دارد. باید نسل جوان ما بتواند آن را حفظ کند. بنابراین وظیفه بوم گردی هاست که حتی غذا و موسیقی محلی را نیز به نسل آینده معرفی کند.
عبیری بیان کرد: ما اولین تشکلی هستیم که به صورت حرفهای و خودجوش شروع به کار کردهایم و اکنون در تقویم ملی یک روز به نام بوم گردیها را ثبت کردیم.
نظر شما